160 доба російсько-української війни: головні новини станом на ранок 2 серпня

02 серпня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл окупантами Миколаєва, Дніпропетровщини та цивільної колони на Херсонщині: головне станом на ранок 2 серпня.

2 серпня близько 4:00 російські війська обстріляли Миколаїв, повідомив мер міста Олександр Сєнкевич. Одну особу контузило. Детальну інформацію про наслідки обстрілів уточнюють.

 У ніч з 1 на 2 серпня окупанти обстріляли два райони Дніпропетровщини – Синельниківський та Криворізький, повідомив начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко. По Синельниківському - ворог ударив з РСЗВ. У Покровській громаді є руйнування житла, пошкоджені автівки. У Криворізькому районі російська ствольна артилерія накрила вогнем Широківську та Зеленодольську громади.

Україна отримала понад 700 млн грн за місяць експорту електроенергії до ЄС. Ці кошти підуть на підготовку до опалювального сезону – на купівлю вугілля та ремонт енергоблоків електростанцій і мереж. Про це повідомив очільник НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

1 серпня окупаційні війська обстріляли колону цивільних, які планували виїхати на безпечну територію. В результаті обстрілу загинули дві особи, ще одна померла по дорозі в лікарню. Про це повідомила пресслужба Оперативного угруповання військ "Каховка". Під обстріл потрапив мікроавтобус в якому було п’ятеро чоловіків та три жінки.  

ЗСУ звільнили 46 населених пунктів на Херсонщині, повідомив виконувач обов’язків голови Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій.

Більше ніж 1051 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Станом на ранок 2 серпня офіційне число дітей-жертв - 358; поранених - понад 693.