На війні загинув 41-річний доброволець із Полтавщини Микола Харченко

05 серпня 2023 0
Яніна Климань
У Запорізькій області в боях загинув кулеметник, житель Гребінківської громади. Чоловік також воював під Бахмутом, де отримав поранення, але згодом далі пішов захищати країну.

1 липня поблизу населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області загинув воїн з Мар’янівки Гребінківської громади Харченко Микола Володимирович.

Народився Микола 16 грудня 1981 року в селі Мар’янівка. У 1996 році після закінчення дев’ятирічки вступив до Кременчуцького педагогічного училища, яке закінчив у 2000 році за спеціальністю учитель початкових класів та інформатики. Після закінчення навчання працював вчителем у Київській школі ім.Максима Рильського.

Проходив строкову службу у лавах Збройних Сил України на станції Лозова у Харківській області. Після закінчення служби працював в охороні Київського метрополітену, у Дарницькому відділі поліції, потім працював будівельником у Києві.

З початком повномасштабної війни вступив добровольцем у територіальну оборону Полтави. Чоловік воював під Бахмутом, де отримав поранення, але згодом став у стрій.

Воїн був кулеметником 1-го відділення 2-го взводу оперативного призначення 2-ої роти оперативного призначення (на бронетранспортерах) 4-го батальйону оперативного призначення, мав звання старший солдат.

У загиблого залишились батьки, дружина, сестра, брати та племінники. Про це повідомив міський голова Гребінки Віталій Колісніченко.

Дату і час прощання з героєм повідомлять пізніше, коли буде додаткова інформація.