343 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 1 лютого

01 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
Удари по Миколаївщині та Харківщині, кадрові зміни серед українських чиновників, загальні бойові втрати ворога: головне станом на ранок 1 лютого.

31 січня о 23:17 росіяни завдавали артилерійських ударів по населеному пункту Очаківської громади, що на Миколаївщині. Пошкоджень зазнали об’єкти інфраструктури. Обійшлося без поранених та загиблих. Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

1 лютого о 7:30 росіяни обстріляли Куп'янськ, що на Харківщині. Внаслідок обстрілу отримав осколкове поранення 60-річний чоловік. Його доставили до лікарні. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Більше ніж 1377 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 1 лютого офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 459. Зросла кількість поранених - понад 918.

31 січня у вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський анонсував кадрові зміни серед держслужбовців.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала дев’ять ударів по районах зосередження ворога та два удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Ракетники та артилеристи уразили 13 районів зосередження живої сили противника, один пункт управління та один склад боєприпасів.

Загальні бойові втрати країни-агресора станом на ранок 1 лютого: