Маски, антисептики та дезінфекція: як дотримуються карантинних обмежень в полтавських салонах краси

02 грудня 2020 0
Салони краси під час карантину працюють, але з певними обмеженнями. Зокрема, приймати відвідувачів мають за попереднім записом. Працівники та клієнти повинні дотримуватись маскового режиму, на 5 квадратних метрах має бути не більше однієї особи, а дистанц

Ножиці, фен та новий атрибут працівників сфер послуг – маска. Салони краси в часи пандемії змінили свою роботу. Зокрема, із дотриманням певних карантинних умов.

У цьому приміщенні приймають відвідувачів так:

"Дистанція два з половиною метри. У нас є дезінфектори та маски. Відвідувачі у нас лише в масках. Дезінфекцію проводимо після кожного клієнта. Чекаємо 10-15 хвилин. А потім десь раз в годинну", – сказала працівниця салону краси Лариса.


Приймати відвідувачів салонах мають за попереднім записом.

"У нас відвідувачі приходять без запису. У нас маленьке приміщення, тому всі приходять без запису. У нас є одноразові комірці, також є серветки та дезінфектори", – розповіла працівниця перукарні Марина.
Якщо до салону приходять відвідувачі, то майстри одягають окуляри та захисний щиток.


"Якщо обслуговуємо клієнта, то можемо одягнути щиток або ось такі окуляри. Вони всі в окремому пакетику. Також є рукавички та респіратор", – прокоментувала працівниця перукарні Марина.
А ця перукарня – в центрі міста. Працівниці говорять, що відвідувачів обслуговують лише за наявності маски. Однак, одягали засоби індивідуального захисту клієнти тільки тоді, коли бачили камеру.
А в цьому салоні, працівниці в очікуванні клієнтів робила послуги один одному.


"Керівництва немає, нікого немає, тому ми самі один одному пиляємо. А так кожні дві години проводимо прибирання. У нас є графік", – розказала працівниця.
Працівниці цієї перукарні також говорять, що наразі відвідувачів стало менше.


"Студенти поїхали додому, а пенсіонери сидять вдома. Тому клієнтів зовсім немає", – сказала працівниця перукарні Оксана.

В салоні краси на вулиці Європейській нашому візиту були не раді. Двері були зачинені, однак до перукарні зайшла дівчина. Зайшовши в приміщення, вона зачинила двері та опустила жалюзі.
Також у салонах краси працівники та клієнти мають дотримуватися маскового режиму, на п'яти квадратних метрах повинно бути не більше однієї особи, а дистанція між місцями має складати півтора метра. Крім того, на вході до салону має стояти антисептик та бути розмітка.

Анастасія Гонтаренко, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення