Президент України передав матері загиблого воїна Максима Кагала орден "Золота Зірка"

08 червня 2023 0
Максим Михайліченко
Президент України передав матері загиблого воїна, старшого лейтенанта Максима Кагала орден "Золота Зірка".

6 червня Президент України Володимир Зеленський передав орден "Золота Зірка" матері загиблого військового з Полтавщини Кагала Максима Володимировича. Про це повідомили в Полтавському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Максим загинув 25 березня 2022 року під час оборони Маріуполя. Чоловік служив у складі бригади "Азов". Був старшим лейтенантом. Тіло воїна знаходилося тривалий час на "Азовсталі". Повернути його вдалося в результаті одного з обмінів.

2 квітня 2022 року Президент України посмертно надав Максиму звання "Героя України". 6 червня 2023 року орден "Золота Зірка" Президент передав особисто матері загиблого воїна.

Максим Кагал захищав Україну від російського агресора з 2015 року. Був командиром взводу вогневої підтримки окремого загону спеціального призначення "Азов" Національної Гвардії України.

5 січня 2023 року з Максимом попрощалися у Києві на Байковому кладовищі. Після цього тіло воїна кремували та поховали у рідному Кременчуці.

Також на його честь в Кременчуці перейменували вулицю. Частина колишньої вулиці Першотравневої тепер має назву — вулиця Старшого лейтенанта Кагала.