Натуральний шоколад готують всього з чотирьох інгредієнтів: з какао-масла, какао-бобів, цукру та ванілі

19 березня 2021 0
Натуральний крафтовий шоколад є дієтичним. Готують його понад 12 годин та в кілька етапів. Виконують це все в ручну.

У пластмасовій місткості та після ретельного перемішування, шматочки сухих інгредієнтів стають справжнім шоколадом. Спочатку все подрібнюється, а потім розігрівається. Майстриня Світлана Король лопаткою допомагає консистенції змішатися.

"Це абсолютно нормально, коли все в шоколаді. І щічки наші також бувають брудні, якщо десь тернутись. Ми завжди солодкі, коли приходимо додому, то як у тому фільмі. Запах шоколаду, ванілі", –

Жінка разом з донькою Вікторією останні п’ять років готують крафтовий шоколад. Використовують для цього тільки натуральні інгредієнти.

"Ми використовуємо терті какао-боби, вони до нас приходять ось в такому форматі, і натуральне какао-масло холодного віджиму та природний цукор, не рафінований. З цих трьох інгредієнтів ми готуємо шоколад і ще додаємо ваніль. Зараз ми всі інгредієнти ріжемо і відправляємо плавитися", – розповіла майстриня Вікторія Подольська.

Всі інгредієнти розігріваються у спеціальному апараті й перетворюються в однорідну, в’язку масу. Після цього шоколад відправляють у меланжер.

Цей механізм допомагає досягти правильної однорідності маси. Тут шоколад перетирається близько 12 годин.

І вже після цього шоколад темперують.

"Це такий особливий процес, без якого наш шоколад не вийде. Ми виливаємо його на мармурову плиту. І ось так мішаючи ми його охолоджуємо. Ми маємо досягти певної температури", – додала майстриня Вікторія Подольська.

Для того, щоб шоколад блищав його температура при розливанні має бути 28 градусів. Консистенцію відправляють у спеціальні форми та додають смаколики: полуницю, ягоди годжі та мигдаль.

"І ось такі у нас виходять шоколадки", – показала Вікторія Подольська, майстриня.

Такий шоколад є висококалорійним, проте натуральним. Його можна споживати навіть на дієті.

Марина Голега, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення