У Полтаві впритул до житлових будинків зводять нові забудови

13 грудня 2021 0
На вулиці Миколи Дмитрієва впритул до будинку зводять нову забудову. Місцеві жителі жаліються, що будівництво їм заважає. Сама територія, де зводять багатоповерхівку – закрита. А будинок, що стоїть поруч наразі порожній.




Нова забудова впритул до будинку. На вулиці Миколи Дмитрієва впритул до будинку зводять нову будівлю. Місцеві жителі жаліються, що будівництво їм заважає.

"Вони хочуть і нас з дому виселити. Вони й до нас підходили, щоб і нас виселити. Смітник під балконом поставили", – сказала полтавка.

"Дуже близько вони знаходяться один до одного, мабуть, їм незручно буде. Там ще лікарня поруч, мабуть, там воно немає бути", – додала полтавка Наталія.

Сама територія, де зводять забудову – закрита. А будинок, що стоїть поруч, наразі порожній. А на місці нової споруди планують зробити клініку.

Тут бачите, батареї не працюють, нічого немає.

"Цей будинок весь мій, на одного господаря, він мій. Люди, коли поїхали звідси, все забрали з собою", розповів новий власник будинку.

На вулиці Шевченка впритул до гуртожитку будують ще одну забудову. Люди скаржаться, що вони не можуть навіть відкривати вікна через те, що роботи проводяться гучно.

У будинку планується вісім поверхів. Полтавці нарікають, що через гучні роботи, вікна у них зазвичай зачинені.

"Уявіть, вони будинок до будинку стоять. Та сторона жаліється, що дуже гучно", – розказала полтавка Тамара Петрівна.

"Буває грюкає, падає все на машини", – сказав полтавець Олександр Сергійович.

"Я не розбираюся, але вони дуже близько", – зауважила полтавка Людмила Миколаївна.

А на вулиці Героїв АТО, 81 місцеві жителі влаштовують мітинги проти будівництва поряд їхнім будинком.

"Паркан посередині вже прибрали й вже почали використовувати територію, яка не в оренді для власних потреб. Заїжджають вантажівки вивантажують будівельні матеріали", – сказала полтавка Наталія Бажан.

"Там наші колектори йдуть, вся воді стікає з Алмазного на нашу територію. Стоять калюжі постійно, машини провалюються", – додав полтавець Петро Ябаєф.

Самі будівельники запевняють, що все роблять згідно з законом і дозвільні документи у них є.

"Робимо все законно", – зауважив виконроб.

Проте компанія забудовників коментарі надавати відмовилася. А за незаконне будівництво інспекція з контролю за благоустроєм може надати припис.

"До інспекції не зверталися люди з приводу незаконного будівництва цихзабудов", – розповів заступник начальника Інспекції з контролю за благоустроєм Руслан Редько.

"За кожним місцем треба індивідуально дивитися. Мінімум це сан розрив 15 метрів до п'яти поверхів, після п'яти – 20", – зазначив голова спілки архітекторів Полтавщини Едуард Зубашич.

Цього року порушень не було. А штраф не законне будівництво сягає від 340 до 1700 гривень.