У Полтавській області затримали водія вантажівки, який причетний до смертельної аварії

05 серпня 2023 0
Яніна Климань
На Полтавщині сталася аварія, внаслідок якої один одна особа померла, ще три отримали поранення. Причетного до ДТП затримали.

На Полтавщині водія вантажного автомобіля "DAF", який причетний до смертельної аварії, затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішують питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 4 серпня близько 13:00 на автодорозі Київ – Харків – Довжанський, між селами Іванівка та Лазірки Лубенського району. 

За інформацією Головного управління Нацполіції Полтавщини, легковий автомобіль "Ford", під керуванням 30-річного водія, зіткнувся із вантажівкою "DAF", за кермом якого перебував 23-річний водій. 

Унаслідок аварії 30-річний пасажир легковика "Ford" отримав поранення, від яких помер у лікарні. Водія легковика та двох пасажирок, 1993 років народження,  з тяжкими травмами доставили до Лубенської лікарні інтенсивного лікування.

За цим фактом внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.