На Полтавщині викрили співробітників "Укргазвидобування", які розкрадали метанол

09 вересня 2022 0
Яніна Климань
У Полтавській області затримали злочинну групу, яка системно розкрадала власність державного підприємства "Укргазвидобування" і завдавала збитків державі в особливо великих розмірах.

СБУ викрила і затримала на гарячому співробітників полтавської філії АТ "Укргазвидобування", які на системній основі розкрадали в особливо великих розмірах метанол - речовину, що використовують для забезпечення належного функціонування газових свердловин.

Керівництво одного зі структурних підрозділів полтавської філії АТ "Укргазвидобування" разом з підлеглими систематично зливали зазначену рідину до резервуарів з метою подальшої реалізації на чорному ринку. Внаслідок цього, могли пошкодитися газові свердловини, що могло завдати державі багатомільйонні збитки. Про це повідомили у пресслужбі Управління Служби безпеки України у Полтавській області.

За інформацією Полтавської обласної прокуратури, вказані особи налагодили систематичне вивезення метанолу з установки комплексної підготовки газу до одного з полтавських приватних товариств. Перевозили на спеціальних службових автомобілях на підставі транспортних накладних та подорожніх листів вантажних авто.

Під час черговоговивезення з території підприємства метанолу об’ємом 6,15 куб. м орієнтовною вартістю понад 150 тис. грн одного з фігурантів затримали.

У ході обшуків на території приватного товариства вилучили метанол об’ємом 24 куб. м.

Одного з фігурантів вже затримали в порядку ст. 208 КПК України, йому оголосили про підозру за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Фото: Управління СБУ в Полтавській області