На Полтавщині ув'язнили чоловіка, який знущався з матері

15 квітня 2021 0
Олена Кулага
Житель Миргорода відбуває покарання за вчинення домашнього насильства стосовно матері.

Миргородський міськрайонний суд засудив місцевого жителя до ув'язнення за те, що той знущався з власної матері. Як повідомили в Полтавській обласній прокуратурі, у липні 2020 року 47-річний миргородець, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, вигнав свою матір з квартири на вулицю без верхнього одягу та взуття. Чоловік принижував та ображав матір навіть в присутності співробітників поліції, які прибули на виклик.

Як зазначено в повідомленні, чоловік не працював, зловживав алкоголем й вимагав у матері гроші на спиртні напої. Він сварився з матір'ю, використовуючи нецензурну лексику та погрожуючи жінці фізичною розправою, за що раніше тричі притягувався до адміністративної відповідальності, передбаченої ч. ч. 1, 2 ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров’ю потерпілої) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зважаючи на згадане вище, суд визнав чоловіка винним за ст. 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Вироком суду зловмисника засудили до 6 місяців арешту. Наразі він відбуває покарання.

Фото: vn.mk.ua