96 доба російсько-української війни: головні новини станом на ранок 30 травня

30 травня 2022 0
Поліна Кузнецова
Окупанти проводять численні перегрупування для поновлення наступальних дій.

Ворог не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні.


На Харківському напрямку противник обстріляв райони на північ та північний схід від міста Харків, а також населених пунктів Руські Тишки, Черкаські Тишки, Руська Лозова, Питомник, Борщова та Перемога.
 
На Слов’янському напрямку угруповання ворога проводить перегрупування військ для поновлення наступу у напрямках Ізюм – Барвінкове, Ізюм – Слов’янськ.
Для авіаційної підтримки підрозділів у районі на північ від міста Ізюм противник утримує в готовності до застосування до вертолітної ескадрильї Ка-52.
 
На Сєверодонецькому напрямку противник закріплюється на північно-східних та південно-східних околицях міста Сєверодонецька. Для посилення угруповання військ перекинув з території російської федерації до визначених районів боєприпаси та техніку.
 
На Запорізькому напрямку окупанти посилили угруповання за рахунок переміщення з району міста Мелітополь у напрямку населеного пункту Василівка до 120 одиниць озброєння і військової техніки.
 
На Криворізькому напрямку ворог продовжує артилерійські обстріли позицій наших військ та веде контрбатарейну боротьбу.
 
За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито чотирнадцять атак ворога, знищено дві артилерійські системи, одинадцять одиниць бойової броньованої техніки  та десять ворожих автомобілів. Підрозділи протиповітряної оборони збили дві крилаті ракети та три БпЛА типу “Куб”.
 
Винищувачі Повітряних Сил за попередню добу над Сумщиною збили два ворожі БпЛА.
 
Українська авіація також завдала повітряного удару по підрозділах окупантів в районі населеного пункту Довгеньке.

Є втрати у противника і на інших напрямках.