Як правильно готувати різотто з куркою
Традиційне різотто з куркою — універсальне блюдо, яке можна подавати на обід, вечерю, готувати на вихідні на мангалі або використовувати як перекус протягом дня. Завдяки корисним інгредієнтам це блюдо можна вважати дієтичним, але насичений смак і достатня калорійність роблять різотто з куркою улюбленою стравою чоловіків і дітей різного віку. Головне — правильно приготувати цю італійську страву. Правильний рецепт різотто з куркою — читайте далі.
Інгредієнти на 4 порції
- 200 г сухого рису;
- вершкове масло для смаження;
- 2 курячих стегенця;
- ріпчаста цибуля — 2 головки середнього розміру;
- болгарський перець 1 шт.;
- 2 середніх помідори;
- морква 1 шт.;
- 1 столова ложка приправи "Торчин 10 овочів";
- кілька часточок лимона;
- часник — за бажанням на свій смак.
Приготування різотто: покроковий рецепт
- Ретельно промийте рис, щоб змити зайвий крохмаль. Коли вода стане прозорою, замочіть для набухання.
- Відваріть курячі стегенця, вийміть з каструлі, додайте в бульйон приправу "Торчин 10 овочів". Стегна потрібно нарізати дрібними кубиками, видалити хрящі та шкурку.
- Розтопити вершкове масло в чавунній товстостінній сковороді, обсмажити курку на низькому вогні до рум'янцю.
- Підготуйте овочі. Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на середній тертці. Помідори й болгарський перець порізати дрібними кубиками, натерти часник.
- У вершковому маслі, на якому обсмажувалася курка, обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте моркву й обсмажуйте 5 хвилин.
- Потім слід додати болгарський перець, смажити до моменту, коли овоч стане м'яким.
- В останню чергу додати помідори й часник, ретельно стежте, щоб часник не підгоряв — в іншому випадку блюдо матиме специфічний гіркий відтінок. Помідори обсмажуйте не більше 2-х хвилин до моменту, коли овоч пустить соки.
- Злийте воду з замоченого рису, висипте його в сковороду до овочевої маси, додайте обсмажену курку. Все ретельно змішати.
- Залийте інгредієнти курячим бульйоном з приправою "Торчин 10 овочів", наверх рису викладіть кілька часточок лимона, закрийте кришкою і доведіть до кипіння за допомогою інтенсивного підігріву.
- Як тільки рідина закипить, зменште вогонь до мінімуму. Тушкуйте під кришкою на низькому вогні близько півгодини до моменту повного поглинання рідини. Перед подачею приберіть часточки лимона.
Різотто, як і багато гарячих італійські страви, подають відразу після приготування. Сервірують в плоскі скляні або керамічні тарілки, іноді використовують кулінарні кільця, в яких формують красиві рисові "пасочки". З підручних засобів для красивого сервування можна використовувати зелень петрушки, листя салату або кунжутне насіння.