Як правильно готувати різотто з куркою

28 вересня 2021 0

Традиційне різотто з куркою — універсальне блюдо, яке можна подавати на обід, вечерю, готувати на вихідні на мангалі або використовувати як перекус протягом дня. Завдяки корисним інгредієнтам це блюдо можна вважати дієтичним, але насичений смак і достатня калорійність роблять різотто з куркою улюбленою стравою чоловіків і дітей різного віку. Головне — правильно приготувати цю італійську страву. Правильний рецепт різотто з куркою — читайте далі.

Інгредієнти на 4 порції

  • 200 г сухого рису;
  • вершкове масло для смаження;
  • 2 курячих стегенця;
  • ріпчаста цибуля — 2 головки середнього розміру;
  • болгарський перець 1 шт.;
  • 2 середніх помідори;
  • морква 1 шт.;
  • 1 столова ложка приправи "Торчин 10 овочів";
  • кілька часточок лимона;
  • часник — за бажанням на свій смак.

Приготування різотто: покроковий рецепт

  1. Ретельно промийте рис, щоб змити зайвий крохмаль. Коли вода стане прозорою, замочіть для набухання.
  2. Відваріть курячі стегенця, вийміть з каструлі, додайте в бульйон приправу "Торчин 10 овочів". Стегна потрібно нарізати дрібними кубиками, видалити хрящі та шкурку.
  3. Розтопити вершкове масло в чавунній товстостінній сковороді, обсмажити курку на низькому вогні до рум'янцю.
  4. Підготуйте овочі. Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на середній тертці. Помідори й болгарський перець порізати дрібними кубиками, натерти часник.
  5. У вершковому маслі, на якому обсмажувалася курка, обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте моркву й обсмажуйте 5 хвилин.
  6. Потім слід додати болгарський перець, смажити до моменту, коли овоч стане м'яким.
  7. В останню чергу додати помідори й часник, ретельно стежте, щоб часник не підгоряв — в іншому випадку блюдо матиме специфічний гіркий відтінок. Помідори обсмажуйте не більше 2-х хвилин до моменту, коли овоч пустить соки.
  8. Злийте воду з замоченого рису, висипте його в сковороду до овочевої маси, додайте обсмажену курку. Все ретельно змішати.
  9. Залийте інгредієнти курячим бульйоном з приправою "Торчин 10 овочів", наверх рису викладіть кілька часточок лимона, закрийте кришкою і доведіть до кипіння за допомогою інтенсивного підігріву.
  10. Як тільки рідина закипить, зменште вогонь до мінімуму. Тушкуйте під кришкою на низькому вогні близько півгодини до моменту повного поглинання рідини. Перед подачею приберіть часточки лимона.

Різотто, як і багато гарячих італійські страви, подають відразу після приготування. Сервірують в плоскі скляні або керамічні тарілки, іноді використовують кулінарні кільця, в яких формують красиві рисові "пасочки". З підручних засобів для красивого сервування можна використовувати зелень петрушки, листя салату або кунжутне насіння.