Жителі Червоного Шляху скаржаться, що вночі на серпантині водії влаштовують перегони

17 червня 2021 0
Жителі Червоного Шляху постійно викликають поліцію через те, що до ранку по серпантину водії влаштовують екстремальні перегони. Однак поліціянти зафіксувати порушення не можуть через те, що, коли вони приїздять, їзда припиняється.


Під такі звуки щовихідних доводиться засинати жителями селища Червоний Шлях. Близько п’яти автівок приїжджають на серпантин, щоб влаштувати екстремальні перегони. Завершуються такі "змагання" під ранок.

"Мчить колона автомобілів боком, водії зазвичай хлопці віком 18-25 років, які чесно кажучи не найкращі водії, бо без досвіду. Коли це все летить дуже страшно. Тим паче на серпантині проблеми дійсно є. Ревуть страшенно, вони починають тут дрифтувати й знімати відео. Це може затягнутися на всю ніч", – розповіла голова органу самоорганізації населення Оксана Лазаренко.

Місцеві постійно викликають на місце поліцію.

"Ось з останнього чотири хвилини, три. Минулого разу за дві хвилини відповіли. Але навіть коли їм додзвонюєшся, то вони не завжди приїжджають. Я їх викликала, говорила про проблему. А хлопці стоять й просто махають, й кажуть ми нічого не робимо, а поліція теж нічого не роблять", – сказала місцева жителька Марія Яковлева.

Коли на місце приїжджають патрульні, то зафіксувати порушення не можуть, кажуть поліціянти.
"На момент приїзду патрульної поліції порушення вже припинялися, про те поліціянти проводили з громадянами профілактичну роботу. Якщо такі дії вчиняють на дорогах загального користування, то це приводить до аварійної ситуації в такому випадку передбачено адміністративне покарання. Це як штраф, так і позбавлення права керування на певний термін", – повідомив речник патрульної поліції Полтавщини Руслан Возниця.

Але водіїв такі покарання не лякають. Вони викладають й власні відео з небезпечними маневрами у соціальні мережі. А на сторінці громадської організації пишуть людям, що це єдине місце для таких маневрів й поки місцеві не знайдуть їм інше, то вони будуть їздити на серпантині.

"Немає де їздити просто, вони обрали там їздити до 23. Після 23 вже не ці хлопці, а напевно хтось інший. Було б непогано на "Екваторі", але там теж не можна, на картодромі було б добре. Були неодноразово розмови з місцевими жителями, всі входять в положення один одного", – розповів учасник групи Олександр Попов.
 "У нас є картодром спеціально для цього призначений, але на сьогоднішній момент там є проєкт реконструкції. І зараз він призупинений, бо що немає фінансів. Тому зараз вони дрифтують там, де вони знайдуть для цього місце", – розповів перший заступник міського голови Валерій Пархоменко.

Такі розваги власникам автівок обходяться недешево, адже під час такої їзди машина виходить з ладу швидше.

"Навантаження на дорожнє покриття, більше йде навантаження на колеса автомобіля. Зношується гума, але вони одягають спеціальну на автомобіль гуму, щоб швидше її зношувати. З таким стилем водіння її потрібно змінювати постійно, а це недешево", – вважає автоблогер Дмитро Бурмака.

Подібні "шоу" водії цих автівок проводять не лише в селищі Червоний шлях, а й під стінами міської ради або біля розважальних центрів.