У Полтаві собаки ходять до туалету у парках та скверах: чи прибирають власники за тваринами

03 вересня 2021 0
У Полтаві лише одне облаштоване місце для вигулу собак.Тож тварини ходять до туалету у міських парках та скверах. Але власники чотирилапих запевняють, що за улюбленцями регулярно прибирають.


У Полтавських парках та скверах вигул собак заборонений, але власники тварин однаково приходять гуляти сюди з чотирилапими. Бо спеціально облаштований майданчик у Полтаві один. Тож тварини ходять до туалету у міських парках. Але власники чотирилапих запевняють, що за улюбленцями регулярно прибирають.

"Прибираємо, ми ходимо зі своїми пакетиками й прибираємо всі фекалії. Якщо немає, то можна взяти листочки з дерева й прибрати", – сказала полтавка Наталія Сирота.

"У мене пакетів повна сумка. І кожен раз я прибираю. Є пакетики. Навіть можу поділитися, якщо у когось немає. Один раз забула, зайшла в кафе й попросила", – розповіла полтавка Наталія.

Чи прибираєте ви за своєю собакою? – запитала журналістка.
Я прибираю за нею, вона в одному місті ходить в туалет, – сказала полтавка Жанна.
– А зараз собака у вас сходила в туалет ви прибрали за нею? – запитала журналістка.
А в мене є спеціальний пакетик, – відповіла Жанна.

У скриньці, де мають бути спеціальні пакетики для прибирання собачих екскрементів – лежать недопалки. А от що розповідають про прибирання за чотирилапими, полтавки, які мешкають за кордоном.

"Хочу вам розповісти як це відбувається у Чорногорії, у нас ця тема контролюється законом і кожен хто тримає домашню тварину, зобов'язаний прибирати за своєю твариною. Господарі тварин ходять з кульочками, збирають лайно й викидають у смітники. У парках є всі необхідні пакетики, совочки для цього", – розповіла полтавка, яка мешкає за кордоном Юлія Кажович.

"Я знаходжусь у місті Лодзь, в принципі територія тут виглядає чистенько, прибрано, навіть у паркових зонах. Але я ніколи не помічала певних ділянок, де були б спеціальні смітники відведені для собачих екскрементів", – розказала полтавка, яка мешкає за кордоном Єлизавета Бут.

"Обов'язок кожного власника тварини – прибрати за своїм улюбленцем згідно з правилами й згідно зі здоровим глуздом. Тому адекватні власники завжди мають з собою екопакетики, їх можна купити у ветаптеці, або у клініці, тому що вони краще ніж пластик і розкладаються набагато швидше", – повідомила зоозахисниця Людмила Хоменко.

З власниками собак, які не прибирають за твариною у Полтаві, здебільшого проводять лише роз'яснювальні бесіди, штрафують за це рідко.

"Неодноразово ми проводили бесіди з собачниками, розказували їм правила як треба вигулювати собак. Були випадки, коли штрафували, це такі випадки, коли ми вже їх знаємо. Люди йдуть з п'ятьма-сімома собаками, вони фізично не можуть за ними прибрати", – розповів заступник начальника інспекції з контролю за благоустроєм екологічним та санітарним станом міста Віктор Булат.

 У патрульній поліції повідомили, що у Полтаві цьогоріч склали один матеріал на власників тварин, за порушення правил їх утримання. Штраф складає від 170 до 340 гривень.