744 доба російсько-української війни: головне станом на 8 березня

08 березня 2024 0
Яніна Климань
Обстріли Херсонщини та Харківщини й загальні бойові втрати ворога протягом доби.

Протягом доби російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів Херсонської області, зокрема були пошкоджені  три багатоповерхівки та 12 приватних будинків. У Херсоні внаслідок обстрілів пошкоджено будівлю театру та музею. Були зафіксовані влучання у газогін, підприємство, магазин, гаражні приміщення та автівки. Через російську агресію п'ять людей отримали поранення. Про це повідомив начальник Херсонської ОДА Олександр Прокудін.

7 березня окупанти обстріляли серія обстрілів місто Куп'янськ. Загалом пошкоджено приватні будинки та автомобілі. З-під завалів врятовано постраждалого 36-річного чоловіка. Загинули 64-річна жінка, 58-річний чоловік. Також росіяни обстріляли місто Чугуїв із ЗРК С-300. Внаслідок обстрілу вибиті вікна у дев'ятиповерховому житловому будинку. Пошкоджено фасад ТРЦ, банку, крамниці, готелю, 13 автівок. Постраждали семеро мирних жителів: четверо чоловіків, 41-річна жінка, 16-річний хлопець та дівчинка 3 років 8 місяців. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У ніч на 8 березня 2024 року противник атакував південь та схід України, застосувавши одну зенітну керовану ракету С-300, дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 37 ударних БпЛА. В результаті бойової роботи збито 33 "Шахеди" у межах Кіровоградської, Одеської, Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по одному району зосередження особового складу, двох засобах протиповітряної оборони, одній станції радіоелектронної боротьби та одному складу пально-мастильних матеріалів противника.

Загальні бойові втрати ворога протягом доби:

Фото: Генштаб