У Полтаві опалюють приміщення новорічними ялинками

20 січня 2022 0
Комунальники почали збирати ялинки, які залишають полтавці біля сміттєвих баків. Дерева працівники КАТП-1628 будуть використовувати для опалення приміщення. Для цього ялинки попередньо подрібнюють.



Свята закінчуються, тож полтавці почали виносити зі свого житла новорічні ялинки. Найчастіше дерева можна побачити саме на сміттєвих майданчиках. Однак, не всі викидають ялинки правильно.

"Не треба їх пхати в бачки чи ще кудись. Бажано, щоб сосни або ялинки були чистенькими. Без поліетилену, без іграшок та гірлянд", – повідомив працівник КАТП-1628 Богдан Комар.

Після того, як зі сміттєвих майданчиків вивезли усі ялинки, їх відвозять на комунальне підприємство. Однак, не всі ялинки доїжджають, тому інколи ялинки доводиться підбирати просто на дорозі.

За день одна машина робить близько п’яти поїздок до бази комунального підприємства. Тут зібране розвантажують.

В установі ялинки подрібнюють, а далі все йде в піч. Адже, ялинки тут використовують, як паливо.

"Ми їх відразу всі не спалюємо, вистачить їх десь на місяць. Відразу всі їх спалити нереально. Відразу воно не горить, а просто димить", – повідомив працівник КАТП-1628 Олександр Ковальов.

Комунальники відзначили, що цьогоріч ялинок стало значно менше.

"У цьому році майже всі перейшли на пластик, а можливо на ялинки в горщику. Бо їх дуже мало й в місті особливо немає й ніхто їх не викидає", – додав Олександр Ковальов.

Такий спосіб утилізації новорічних дерев неєдиний, зазначає еколог.

"Комунальники теж збирають ялинки, подрібнюють їх та використовують їх для декорації місцевих парків та скверів. Ялинки також використовують, як корм для тварин у зоопарку", – зазначив еколог МБО "Екологія-Право-Людина" Богдан Кученко.

Викидати ялинки полтавці почали з 14 січня, з цього часу в підприємстві й почали опалювати приміщення.