Олександр Мамай набув статусу обвинуваченого у справі про прибиральниць

22 лютого 2023 0
Максим Михайліченко
НАБУ завершили розслідування справи про прибиральниць: міський голова Полтави набув статус обвинуваченого, та може втратити свою посаду.

21 лютого у Вищому антикорупційному суді сформували склад суду для розгляду справи, яка стосується Полтавського міського голови Олександра Мамая та працівників комунальної організації «Інститут розвитку міста». Про це повідомляє Інтернет-видання "Полтавщина".

У 2020 році Олександр Мамай працевлаштував до КО "Інститут розвитку міста" на посади фахівців-урбаністок двох жінок без вищої освіти, які насправді виконували обов’язки хатніх робітниць в будинку міського голови.

Слідчі встановили, що з січня 2021 року по березень 2022 року працівниці "ІРМ" отримали з бюджету зарплатню на загальну суму майже 572 тисячі грн.

Олександр Мамай влітку заперечував свою причетність до цієї справи.

У жовтні справу передали до Національного антикорупційного бюро.

Менш ніж за місяць детективи НАБУ та САП завершили розслідування та передали обвинувальний акт на розгляд до Вищого антикорупційного суду. Наразі у справі п’ять обвинувачених: міський голова Олександр Мамай, екс-директор КО "ІРМ" Тетяна Татаріна, бухгалтер КО "ІРМ" Оксана Шпіньова та прибиральниці/фахівчині КО "ІРМ" Валентина Кропивна та Ольга Кубай. Їх адвокатами виступають В’ячеслав Делія та Владислав Пожидаєв.

Зміна процесуального статусу міського голови зі свідка на обвинуваченого може свідчити про бажання Мамая визнати свою провину та укласти угоду про визнання вини. За джерелами Інтернет-видання "Полтавщина", міський голова уклав угоду зі слідством.

Тепер міський голова Полтави може отримати умовний термін та втратити свою посаду.