На Полтавщині попрощалися із нацгвардійцем Русланом Феньком

12 листопада 2023 0
Яніна Климань
У Хоролі провели в останню путь старшого солдата, який боронив країна на Харківському та Донецькому напрямках.

11 листопада у Хоролі на площі біля пам'ятника Тараса Шевченка відбулася церемонія прощання зі старшим солдатом Русланом Феньком.

Поховали тіло героя на Алеї Слави центрального міського кладовища зі всіма військовими почестями та за православними канонами. На знак глибокої поваги й шани бійця востаннє прозвучав трикратний салют почесної варти.

Чоловік служив на посаді стрілець-радіотелефоніст Національної гвардії України (в/ч 3052). Про це повідомили у Хорольській міській територіальній громаді.

Руслан Васильович народився 14 травня 1978 року в місті Хоролі. Атестат про повну середню освіту отримав у Хорольській гімназії. У 1999 році був призваний на військову строкову службу. 1,5 року опановував військову справу в складі десантно-штурмових військових формувань.

Чоловік займався бджільництвом. Для здобуття освіти в цій сфері, аби стати професійним пасічником, закінчив державний навчальний заклад "Гадяцьке аграрне училище". Близько трьох років працював за фахом у місті Дніпрі на пасіках приватного підприємства. Деякий час працював різноробочим у різних сферах.

Воїн з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист країни. Пройшов навчання у військових частинах у Полтави та Пирятину. Він брав участь у деокупації населених пунктів Уди, Куп’янська, з прикордонного форпосту Харківщини – Козачої Лопані. Обороняв від рашистів Соледар, Бахмут та прилеглі населені пункти. Останні бої з його участю точилися на Куп’янському напрямку, звідки його госпіталізували через погіршення стану здоров’я. Через три дні після госпіталізації, 9 листопада 2023 року, захисник помер у палаті Центральної районної лікарні міста Полтава.

У чоловіка залишилися мама Лідія Василівна, син Максим, цивільна дружина Любов, сестра Людмила.