На Полтавщині попрощалися з полеглим у бою 22-річним Олександром Єлісєєвим

12 жовтня 2022 0
Дар'я Жученя
У Полтавській області провели в останню путь загиблого на Харківщині 22-річного військовослужбовця.


12 жовтня миргородці провели в останню путь полеглого в бою солдата Єлісєєва Олександра Олександровича. Про це повідомили у Миргородській міській раді.


8 жовтня 2022 року поблизу села Петропавлівка Куп’янського району Харківської області у ході контрнаступу наших військ старший лейтенант Єлісєєв отримав вибухову травму, не сумісну із життям.


12 жовтня на вулиці Довге Озеро зустріли тіло загиблого бійця живим коридором. Прощалися з полеглим біля батьківського дому. А поховали воїна на Алеї Героїв у Миргороді.


Олександр Єлісєєв народився 16 лютого 2000 року в Києві. Згодом родина переїхала в Миргород. Олександр навчався у Миргородській загальноосвітній школі №9. Хлопця цікавили математика й іноземні мови, фізична культура і громадське життя школи. Найбільшим його захопленням було Кіокушин-карате. Не втрачаючи показників у навчанні, Олександр опановував цей стиль боротьби та виборював призові місця на змаганнях.

Після закінчення 9 класів Олександр вступив у Кременчуцький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, а згодом у національну академію сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного.

Влітку 2021 року пішов служити за контрактом у 14 окрему механізовану бригаду імені князя Романа Великого. Командир взводу батареї реактивної артилерії, лейтенант Єлісєєв зустрів війну на Рівненському полігоні.

Саме його бригада не пустила ворога до столиці зі сторони Макарова. У травні Олександр отримав звання старшого лейтенанта і став командиром четвертої самохідної артилерійської батареї. Його бойовий підрозділ тримав оборону в районі Бахмуту і Соледару. У серпні бригаду перевели в Харківську область для участі у контрнаступальних операціях. Разом з окремим розвідувально-диверсійним підрозділом "Kraken" його Князівська бригада звільняла українські міста та села від російської окупації.