У Полтаві попрощалися із трьома бійцями, які полягли на війні

22 квітня 2024 0
Яніна Климань
У Полтаві провели в останню путь солдата Ігоря Горнаженка, капітана Андрія Короткова та старшого солдата Романа Сіданича.

22 квітня у Полтаві біля Свято-Успенського кафедрального собору Православної Церкви України відбулося прощання з полеглими героями Ігорем Горнаженком, Андрієм Коротковим та Романом Сіданичем. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Солдат Ігор В’ячеславович Горнаженко, позивний "СІЄСТА", народився 14 листопада 1985 року у родині військового у місті Полтава. З відзнакою закінчив 33 гімназію. Здобув вищу освіту у Полтавському кооперативному університеті. Понад 10 років жив та працював медбратом в Ізраїлі. "СІЄСТА" проходив службу за контрактом у штурмовому відділенні. Загинув 15 квітня 2024 року біля населеного пункту Терни, Донецької області.

Капітан Андрій Ігорович Коротков народився 24 березня 1972 року у Полтаві. З 1989 до 1993 року був курсантом Полтавського вищого зенітно-ракетного командного училища. Цього ж року (1993) одружився. Після закінчення училища у став командиром зенітного взводу зенітної ракетної артилерійської батареї. У 1995 народилася дочка Тетяна. З початку повномасштабного вторгнення встав на захист України. Був начальником інженерної служби військової частини. З 4 квітня 2024 року призначений на посаду помічника начальника протиповітряної оборони. Загинув 17 квітня 2024 року.

Старший сержант Роман Васильович Сіданич народився 1 квітня 1973 року в селі Шум'яч Турківського району Львівської області, житель села Шили Полтавського району. Працював оператором елеватора.  На військову службу призваний 10 вересня 2022 року. проходив службу на посаді стрілець стрілецького відділення. Загинув 12 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання, поблизу населеного пункту Солодке Волноваського району Донецької області.

Фото: Полтавська міська рада