212 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 23 вересня

23 вересня 2022 0
Дар'я Жученя
Удари по Дніпропетровщині, Сумщині, Запорізькій та Миколаївській області, псевдореферендум, загальні бойові втрати ворога: головне станом на ранок 23 вересня.


23 вересня зранку вороги накрили вогнем Нікопольський район Дніпропетровщини.
Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Ударили з «Градів» та важкої артилерії по Нікополю та Марганцю. У Марганці двоє людей загинули - чоловік та жінка. Дев'ятеро отримали поранення. Трьох з них рятувальники дістали з-під завалів. Через ворожу атаку без світла залишилися понад дві тисячі родин.

У ніч з 22 на 23 вересня вороги завдали ударів по Запоріжжю. Руйнувань зазнала цивільна інфраструктура міста. Люди отримали поранення.
Про це повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Крутєв.

22 вересня під вогнем опинилися 10 громад Сумщини: Шалигинська, Великописарівська, Білопільська, Краснопільська, Зноб-Новгородська, Есманська, Хотінська, Юнаківська, Середино-Будська та Миропільська. Поранення отримали четверо мирних жителів, пошкодження зазнали два десятки будинків та сім автівок. Про це опвідомив голова Сумської ОВА  Дмитро Живицький.

23 вересня близько 00:35 у Миколаєві лунали вибухи. Пошкодили приватні будинки, водогін та електромережі.

23 вересня о 7:00 в Мелітополі пролунав гучний вибух. Люди бояться виходити з дому. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, ворог намагається залякати людей, аби в перший день побудинкового «голосування» на псевдореферендумі всі тихо сиділи вдома.

Для поповнення втрат у живій силі противник продовжує примусову мобілізацію на тимчасово окупованих територіях. 19 вересня у Горлівці представники першого армійського корпусу затримали та забрали на військову службу десятьох чоловіків, не зважаючи ні на їхній вік, ні на стан здоров’я. Про це повідомило оперативне командування «Південь».

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 23 вересня: