763 день російсько-української війни: головне на ранок 27 березня

27 березня 2024 0
Дарина Омелич
Обстріл Донеччини, Херсонщини та Харківщини: є загиблі та поранені.

За минулу добу армія рф обстріляла Новоградівку, що на Донеччині. Внаслідок цього загинули двоє людей, один місцевий житель поранений. Про це повідомив очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін. Всього від початку вторгнення на Донеччині загинули 1893 мирних жителі, 4739 отримали поранення. 

Минулої доби противник атакував 11 населених пунктів на Херсонщині. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, внаслідок чого пошкоджена багатоповерхівка та два приватних будинки. Також були зафіксовані влучання в господарську споруду, автобус та автомобіль.Через російську агресію три людини дістали поранення. Про це повідомив керівник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За минулу добу артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пунктів Харківщини. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Армія рф обстріляла місто Ізюм безпілотниками, внаслідок чого пошкоджена будівля закладу освіти та приватний будинок. Поранення отримав 62-річний охоронець, без госпіталізації.

Уночі 27 березня 2024 року противник атакував 13 ударними БпЛА типу "Shahed" із Курської області – рф.  До відбиття повітряного нападу залучали зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Повітряних Сил та Сил оборони України. Всього збили 10 безпілотників. Про це повідомили у Повітряних Силах.

Фото: Повітряні Сили

Протягом минулої доби авіація сил оборони завдали авіаударів по двох командних постах та восьми районах зосередження військ, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили одну систему протиповітряної оборони, артилерійську систему та склад боєприпасів російських загарбників.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 27 березня:

Фото: Генштаб