764 доба російсько-української війни: головне на ранок 28 березня

28 березня 2024 0
Дарина Омелич
Обстріл Запоріжжя, Миколаївщини та Дніпропетровщини: є поранені.

Вночі армія рф атакувала Запоріжжя безпілотниками. Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров. Уламки ворожих шахедів спричинили займання житлових будинків в приватному секторі. Рятувальники оперативно загасили полумʼя. Внаслідок атаки поранення отримали дві жінки.

27 березня близько 14:30 ворог завдав ракетного удару по Миколаєву. Внаслідок цього відбулося займання на території об'єкта промислової інфраструктури. Поранень зазнали дванадцять людей, чотирьом з них медичну допомогу надали амбулаторно. Також незначних пошкоджень зазнали шість багатоквартирних будинків. Про це повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Ввечері 27 березня та в ніч на 28 березня росіяни обстрілювали Нікопольщину з важкої артилерії та дронів-камікадзе. Внаслідок російської агресії осколкові поранення отримали 65-річний чоловік та 53-річна жінка. Їх госпіталізували в стані середньої тяжкості. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

У ніч на 28 березня 2024 року противник атакував Україну 28 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131". До відбиття удару залучали зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України. Знищили 26 ударних БпЛА. Про це повідомили у Повітряних Силах.

Фото: Повітряні Сили

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по двох районах зосередження особового складу, засобу протиповітряної оборони, станції РЕБ, трьох пунктах управління БпЛА та ще одному важливому об’єкту противника.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 28 березня:

Фото: Генштаб