765 день російсько-української війни: головне на ранок 29 березня

29 березня 2024 0
Дарина Омелич
Масований ракетний обстріл України та загальні бойові втрати противника.

В ніч на 29 березня 2024 року противник завдав потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, застосувавши різні типи ракет та ударні БпЛА.  В результаті протиповітряного бою знищили 84 повітряні цілі. Про це повідомили у Повітряних Силах.

Фото: Повітряні Сили

Під час масованої атаки російських військ в ніч на 29 березня над Дніпропетровською областю сили ППО збили 12 безпілотників та 12 ракет. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.  Пошкоджені кілька енергетичних об'єктів – у Дніпровському, Криворізькому та Кам'янському районах. Відомо про шістьох поранених. Серед них – п'ятирічна дівчинка.

На Черкащині є влучання по об'єкту енергоінфраструктури, також внаслідок падіння уламків дронів пошкоджене нежитлове приміщення. Сили ППО збили в області шість безпілотників та крилату ракету. Про це повідомив очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Без постраждалих.

Вранці 29 березня російські військові атакували об'єкт критичної інфраструктури на Івано-Франківщині. Сили протиповітряної оборони знешкодили повітряні цілі.  Про це повідомила у Telegram-каналі голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук. Без постраждалих. 

За минулу добу артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини. У місті Вовчанськ Чугуївського району ворог із FPV-дрона скинув снаряд на центр первинної медичної допомоги. Пошкоджено дах будівлі. Загинув 59-річний чоловік. Внаслідок обстрілу села Моначинівка Куп’янського району загинула 57-річна жінка, 31-річний чоловік отримав поранення. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. 

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по району зосередження особового складу, чотирьох пунктах управління, чотирьох засобах протиповітряної оборони, артилерійських засобах та складу боєприпасів окупантів.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 29 березня:

Фото: Генштаб