786 день російсько-української війни: головне на ранок 19 квітня

19 квітня 2024 0
Дарина Омелич
Ранковий масований обстріл Дніпропетровщини, наслідки ворожої атаки на Харківщині та Херсонщині.

Вночі та вранці ворог масовано атакував ракетами та дронами Дніпропетровщину.  У результаті російського удару по місту Дніпро загинули двоє людей та 15 дістали поранення, ще шестеро людей загинули у Синельниковому, серед них двоє малолітніх дітей. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.  Розбір завалів пошкоджених будинків триває. На місцях розгорнуті пункти допомоги потерпілим. Працюють психологи. 

За минулу добу артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали понад 20 населених пунктів Харківщини. У місті Вовчанськ внаслідок обстрілу пошкоджені вісім приватних будинків та дві господарчі споруди. Уламкові поранення отримав 52-річний чоловік. Крім того, внаслідок обстрілу Харківського району з С-300 пошкоджений частково будинок культури та магазин. Постраждав 45-річний цивільний чоловік. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Минулої доби противник обстріляв 16 населених пунктів на Херсонщині. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області. Про це повідомив керівник Херсонської ОВА Олександр Прокудін. Були зафіксовані влучання в медичний заклад, адмінбудівлю, теплопровід та газогін. Виток газу перекрили, пожежі та загроз немає. Через російську агресію три людини дістали поранення.

У ніч на 19 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. Про це повідомили у Повітряних Силах. Загалом ворог застосував 36 засобів повітряного нападу. В результаті протиповітряного бою сили ППО знищили 29 повітряних цілей.

Фото: Повітряні Сили

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по дев'яти районах зосередження особового складу противника. Також, сили та засоби протиповітряної оборони України знищили дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по пункту управління, двох артилерійських засобах, станції РЕБ, району зосередження особового складу та складу боєприпасів противника.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 19 квітня:

Фото: Генштаб