Наталію Гуменюк звільнили з посади речника Сил оборони Півдня

19 квітня 2024 0
Яніна Климань
Генштаб звільнив Наталю Гуменюк з посади начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня.

19 квітня після численних скарг журналістів Генштаб ЗСУ ухвалив рішення таки звільнити Наталію Гуменюк з посади очільниці Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня. Це сталося після того, як низка українських та закордонних медійників звинуватила Гуменюк у некомпетентності та безпідставному перешкоджанні роботі ЗМІ.

16 квітня низка медійників закликала керівництво ЗСУ і Міноборони звільнити речницю Сил оборони півдня Наталію Гуменюк. Відповідну заяву надіслали, зокрема, на адресу головкома ЗСУ Олександра Сирського, міністра оборони Рустема Умєрова та начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича і опублікували її на "Детектор.media".

За їхніми словами, Гуменюк забороняла фіксувати страждання українців у частині сіл, де через підрив ГЕС зникла вода, та знімати дно водосховища, яке висохло. 

Рятувальним службам Херсонщини відмовляли в праві взяти з собою журналістів на ліквідацію наслідків російських злочинів у Бериславі. Були закритими й Антонівка, Дар’ївка та частина Херсона (Корабельний район та "Острів"), де люди також потерпають від російських обстрілів.

"На відміну від інших напрямків, на Херсонщині немає доступу до шпиталів та стабпунктів, де лікують поранених захисників та цивільних", – йдеться у заяві.

Зрештою Генеральний штаб ЗСУ дослухався до журналістської спільноти і "провів ротаційні заходи щодо очільниці Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня" Наталії Гуменюк.

"Ухвалено рішення щодо завершення відрядження та виключення із сил та засобів відповідного угруповання військ полковника Наталії Гуменюк від 19.04.2024. Наразі триває відбір відповідного фахівця, який чи яка вже невдовзі стане "голосом" Сил оборони Півдня. Центр стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня працюватиме у штатному режимі, організовуючи співпрацю із представниками медіа, які мають відповідну акредитацію ЗСУ", — повідомили у Генштабі.