Писав замовні статті для російських ЗМІ: у Полтаві затримали "політексперта"

05 січня 2024 0
Дарина Омелич
Служба безпеки України затримала у Полтаві агента російської розвідки Віктора Шестакова, який проводив інформаційні диверсії проти України.

Як повідомляє пресслужба Полтавської обласної прокуратури, полтавському журналісту Віктору Шестакову інкримінують державну зраду, вчинену на шкоду інформаційній безпеці України шляхом виготовлення і поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України.

З червня 2022 року полтавець за вказівкою ворожої спецслужби підготував понад 60 замовних публікацій для російського інтернет-видання "фонд стратегічної культури", які дискредитували керівництво держави та ЗСУ.

Посвідчення проросійського "політексперта". Фото: СБУ

У своїх статтях "політексперт" акцентував увагу на ракетних обстрілах об’єктів критичної інфраструктури України, торговельного центру в Кременчуці, багатоповерхівки в Дніпрі та інших подіях.

Журналіст писав під псевдонімами: Андрій Уваров, Ігор Логінов та Петро Жарков. За свою роботу зрадник отримав від своїх російських кураторів майже 250 тис. грн.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Полтавця взяли під варту. Йому загрожує довічне ув’язнення.