Топові клавішні інструменти для початківців

26 липня 2024 0

Саме клавішні інструменти для величезної кількості музикантів стають першим етапом на шляху в велику музику. Навіть ті, хто здобуває класичну музичну освіту за іншим інструментом, все одно факультативно навчається грі на фортепіано і використовує цей інструмент у вивченні сольфеджіо та теорії музики. Раніше акустичне піаніно було єдиною опцією, але не сьогодні. Сучасний ринок пропонує безліч варіантів інструментів та моделей для тих, хто вирішив пов'язати свою музичну долю саме з клавішними. Про найкращі рішення для успішного старту читайте в матеріалі від експертів інтернет-магазину Музлайн

інструменти клавішні

Вдосконалене піаніно

Звичайне акустичне піаніно, безумовно, має дуже багато корисних властивостей, що так чи інакше впливають на становлення музиканта, але певні риси цього інструмента зробили його не найзручнішим в умовах сучасного міста і маленьких осель. Так, просте піаніно надто громістке і гучне, а новий інструмент, до того ж, коштує дуже дорого, а купувати б/у на ринку вторинних інструментів вам не порадить навіть найсміливіший фахівець, бо якісні зразки радянського періоду закінчилися ще з два десятиліття тому, а ті що є, з кожним роком втрачають у властивостях та якості, бо це природній процес для механічних приладів (чим піаніно і є по суті). 

На сьогоднішній день найкращою альтернативою їм є цифрові піаніно. У своїй базі вони практично повністю відтворюють функціонал та властивості акустичного інструмента, з тією тільки різницею, що музикант може регулювати гучність або навіть використовувати навушники для занять по вечорах та вночі. Окремий величезний плюс цифрових моделей - це їхній розширений функціонал. Так, окрім стандартних фортепіанних тембрів інструмент має: 

  • безліч додаткових звуків інших інструментів; 
  • деякі моделі навіть мають вбудовані ритмічні патерни; 
  • також музиканту доступні метроном та функція запису; 
  • окрім того більшість цифрових піаніно можна підключати до комп'ютера і використовувати в якості міді клавіатури. 

Звичайно такі моделі не дешеві, але найпростіші базові опції все ж більш доступні аніж навіть найдешевше акустичне піаніно. Цифрові моделі дуже добре підходять для серйозних занять та професійного використання, наприклад, в студії. Для любителя чи просто у якості інструмента для домашнього музикування вони можуть бути трошки задорогими. 

клавішні інструменти

І ще однією альтернативою акустичним і цифровим піаніно є синтезатори, але не в студійному сенсі (тобто не аналогові синтезатори), а їхні більш дешеві та більш універсальні з користувацької точки зору родичі. По правді сказати, це дуже обширна категорія, в яку входить просто незліченна кількість моделей для усіх категорій музикантів - від топових професіоналів, до дітей-початківців. Тож фахівці інтернет-магазину Muzline радять, звертаючись до неї, це враховувати і уточнювати свої запити до інструмента.