У Полтаві відбулася виставка літографій "Григорій Савич Сковорода: слово і мистецтво"

23 листопада 2022 0
У Полтаві відбулася виставка літографій українських художників "Григорій Савич Сковорода: слово і мистецтво".


22 листопада у Полтавській обласній філармонії презентували виставку літографій українських художників "Григорій Савич Сковорода: слово і мистецтво".

Захід провели у межах відзначення 300-річного ювілею Григорія Сковороди на Полтавщині. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної військової адміністрації.


Виставку підготували Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського та Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І.П.Котляревського.

Образ Григорія Сковороди представили в літографіях українських художників Юрія Сиротенка, Анатолія Насєдкіна, Антоніни Ткачової та ін. На загал продемонстрували 18 літографій про Григорія Сковороду.

Також представили копії літографій харківських художників, створених у 1972 році до 250-річчя від дня народження Г. С. Сковороди.

Ще один унікальний експонат виставки й бібліографічна рідкість – "Сочиненія въ стихахъ и прозѣ Григорія Савича Сковороды. Съ его портретомъ и почеркомъ его руки". Це – перше друковане видання творів Сковороди. Книгу оцифрували. Всі, кого зацікавив примірник, можуть погортати його через сайт бібліотеки.