У Полтавській області викрили браконьєра з незаконним уловом на понад 4,7 мільйона гривень

13 серпня 2022 0
Михайло Михайлюк
У Горішніх Плавнях затримали місцевого жителя, який на човні незаконно виловлював рибу та раків.

12 серпня в затоці річки Дніпро, поблизу однієї із човнових станцій у місті Горішні Плавні, виявили 52-річного місцевого, який незаконно виловлював рибу та раків з допомогою алюмінієвого човна, сіток та раколовки. Сума завданих правопорушником збитків державі складає понад 4,7 мільйона гривень. Докази вилучили. Повідомили в пресслужбі Національної поліції Полтавщини.

За цим фактом підрозділом дізнання поліції, під процесуальним керівництвом Горішньоплавнівського відділення Кременчуцької окружної прокуратури, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду). Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання – до трьох років обмеження волі.

Також за порушення правил навігації стосовно правопорушника винесено постанову за ст. 117 (Порушення правил користування річковими і маломірними суднами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.