У Полтавській області з 2022 року через обстріли рф отримали поранення 11 дітей

26 квітня 2024 0
Яніна Климань
На Полтавщині від початку широкомасштабного вторгнення рашисти поранили шестеро неповнолітніх дівчат та п’ятеро хлопців.

У Полтавській області з 2022 року внаслідок ворожих обстрілів постраждало 11 дітей. Усім їм надана необхідна медична та психологічна допомога. Про це повідомила начальниця відділу ювенальної превенції поліції Полтавщини Ірина Москаленко на брифінгу.

Вона також зазначила, що цього року спостерігається зменшення кримінальних правопорушень, скоєних дітьми. Проте викликає занепокоєння збільшення кількості повідомлень про травмування дітей в побуті та під час дозвілля.

З початку 2024 року на території Полтавської області 17 дітей причетні до скоєння 15 кримінальних правопорушень. Розпочали 89 кримінальних проваджень,  де потерпілими є діти. Крім цього, до поліції області надійшло 215 заяв та повідомлень про безвісне зникнення неповнолітніх, із яких протягом доби розшукано 205 дітей. Загалом усі діти знайдені, окрім одного малолітнього хлопчика, який, за припущенням батька, може перебувати з матір’ю у Польщі. На профілактичних обліках поліції перебуває 80 дітей.

Ірина Москаленко також зазначила, що з початку року до поліції надійшло 786 звернень про травмування дітей. На жаль, чотири дитини загинули. Також в медичні заклади для надання допомоги доставлялися 55 дітей з алкогольним отруєнням та 4 дитини в наркотичному сп’янінні. 

Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини