В місті Полтава пройде Всеукраїнський марш за тварин!

29 серпня 2021 0
В неділю, 5 вересня о 12:00 за ініціативи гуманістичного руху UAnimals відбудеться головна гуманістична подія країни.
Мешканці усіх областей одночасно пройдуть головними вулицями своїх міст, аби привернути увагу до питання захисту тварин від жорстокості. Пройде Всеукраїнський марш і в Полтаві,стартує від Монументу Слави,організатором є Хоменко Людмила “Я згадую, як чотири роки тому ми вперше провели подію, що об’єднала українців навколо гуманістичних цінностей. Здавалось ніхто не прийде і не відгукнеться, втім сталось геть інакше. З тих пір на Всеукраїнський марш за тварин UAnimals щороку збирав десятки тисяч людей по всій країні: від Львова і Тернополя до Харкова і Северодонецька. Кожна така подія допомагала Україні зробити важливий крок гуманності і підняти тему на новий рівень. У 2020-му планета стала на паузу і ми першими в світі провели марш завдяки штучному інтелекту. От тільки жорстокість карантину не знала і множилась ледь не щодня. Тож цього року ми вирішили повернути голос гуманності українським містам” - каже засновник гуманістичного руху UAnimals Олександр Тодорчук


“Нас дістало, що знущання з тварин все ще продають як розваги. Нас дістало, що живодерів виправдовують суди. Нас дістало, що жорстокість до тварин з кожним днем лише множиться. Нас дістало, що Парламент ігнорує більшість зоозахисних законопроєктів. Ми не маємо права мовчати й шукати виправдання для бездіяльності”.




Нагадаємо, що Всеукраїнський марш за тварин проходить із 11 основними вимогами: 1. Заборона використання тварин у цирках і дельфінаріях. 2. Заборона експлуатації тварин для жебракування і фотопослуг. 3. Заборона створення і функціонування притравочних станцій. 4. Відмова від використання живих тварин для тестування косметики, парфумерії та ін. 5. Розвиток реабілітації тварин і центрів утримання тварин, що постраждали від людини та її діяльності. 6. Заборона хутрових ферм; 7. Сприяння припиненню діяльності живодерів-догхантерів. 8. Припинення програм масового вбивства безпритульних тварин у містах України. 9. Внесення диких тварин природного ареалу України, що знаходяться на межі зникнення, до Червоної книги України. 10. Чітке визначення права власності на тварину та позбавлення такого права в результаті жорстокого поводження для забезпечення відповідальності власників. 11. Сприяння створенню зоополіції та запровадження в Україні дієвої системи контролю і покарання за жорстоке поводження з тваринами. “Крім загальних вимог є ще і локальні,які можна вирішувати на місцях. Полтава залишається практично єдиним обласним центром,де не створено відокремленого комунального підприємства,яке б дало змогу оперативно та професійно вирішувати питання. Також в районних центрах відсутні програми поводження з тваринами і місцеві ради заключають договори на евтаназію тварин. Це значні кошти з бюджету громади,але проблеми не вирішують. На цьому марші ми будемо збирати підписи для звернення до голови обласної ради з метою заборони заключення таких договорів” - каже організаторка маршу в Полтаві Людмила Хоменко Марш у Полтаві відбудеться 5 вересня о 12:00 і стартуватиме від Монументу Слави у Корпусному парку.



Слідкувати за новинами маршу у місто можна на сторінці івенту

сторінці івенту