А чи хочете ви бути співучасником злочину?

28 січня 2021 0
Бо не подумали, не вмішалися, не долучилися...і просто знехтували багаторічною працею десятків волонтерів і комунальних служб! Хто буде нести відповідальність за таке важливе і водночас "неважливе", для багатьох таке не помітне питання?!

Ні, точно ніхто не хоче!

В Полтаві діє "Програма поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин, їх стерилізації, вакцинації від сказу, захоронення на 2016-2021 р.р." При КАТП-1628 діє відділ регулювання популяції бездоглядних тварин. Який рятує нас від несвідомих злочинів!

В минулому році було простерилізовано близько півтори тисячі тварин, це з урахуванням карантину в країні і спецумов.

В тому році на кожне звернення реагували і практично вирішували. Та відбувалося це тому, що було закладено достатньо коштів!

Після початку обговорення бюджету з'ясувалось, що в 2021 році планують виділити в 2 рази менше коштів. Так, економічний спад, тотальне зниження доходів, але неможливо економити на безпеці!

Потрібно врахувати, що в цьому році до обслуговування додається 56 населенних пунктів у зв'язку з об'єднанням в Полтавську ОТГ!

Так, в Полтаві був підрахунок тварин два роки тому, але ніхто цю аналітику не робив по селам! І з досвіду волонтерства, можу сказати, що там були одиничні випадки, коли собак стерилізують і вакцинують. Звичайно, що там і досі діють народні методи -"потопити", "зав'язати у мішок", "прив'язати до дерева у посадці"! Що є не гуманним методом! Не вкладається у голові, що наше суспільство настільки не має поваги до живого світу і не усвідомлює, що це спричиняє ще більше проблем! Величезна кількість тварин просто бігає по місцевості, збивається у зграї, частину з них привозять на ринки Полтави, бо тут " годують" волонтери, які вже валяться з ніг, за власні кошти вирішуючи проблеми громади!

Важливо не боротися з наслідками, бо це замкнене коло, а попереджувати першопричини і враховувати нові обставини!

Людмила Хоменко (сторінка у FB)

Зооволонтер