683 доба російсько-української війни: головне станом на 7 січня

07 січня 2024 0
Яніна Климань
Обстріли Харківщини та Херсонщини й загальні бойові втрати ворога протягом доби.

6 січня близько 10:00 окупанти завдали удару по місту Вовчанськ Чугуївського району. Уламкових поранень зазнав 56-річний чоловік. Його госпіталізували, стан середній. Пошкоджено підприємство, електроопори. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

За минулу добу росіяни обстріляли 89 разів Херсонщину. Російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області; об'єкт критичної інфраструктури у Херсонському районі; територію заводів у Херсоні. Через російську агресію п'ятеро людей отримали поранення, з них – дві дитини. Про це повідомив начальник Херсонської ОДА Олександр Проскуін.

У ніч на 7 січня 2024 року окупанти атакували 28-ма ударними БпЛА типу “Shahed-136/131” та трьома зенітними керованими ракетами С-300 з окупованої Донеччини. 21 ворожий безпілотник знищили сили та засоби Повітряних Сил та Сил оборони України. Протиповітряна оборона працювала у межах Запорізької, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Вінницької та Черкаської областей.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 19 районах зосередження особового складу та одному зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ уразили чотири райони зосередження особового складу, два пункти управління, склад боєприпасів, три артилерійських засоби, радіолокаційну станцію ППО та чотири засоби протиповітряної оборони противника.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 7 січня: