На Полтавщині попрощаються із воїном Артемом Скирдою, який поліг на війні півтора роки тому

23 серпня 2024 0
Яніна Климань
У Кременчуці поведуть в останню путь військового, який загинув виконуючи бойове завдання на Донеччині.

25 січня 2023 року виконуючи бойове завдання в районі населеного пункту Вугледар Донецької області, загинув військовий Артем Олександрович Скирда.

У полеглого воїна лишилися мати та сестра.Про це  повідомили на фейсбук-сторінці Департаменту соціального захисту населення Кременчука.

Як пише видання "Телеграф", Артем Скирда народився 15 квітня 1983 року у Кременчуці. Майбутній захисник після закінчення школи навчався у Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю правознавство. Працював на двох підприємствах Кременчука, був учасником Революції гідності.

Артем Скирда став на захист України в 2014 році, брав участь у вивезені загиблих в Іловайському котлі. Також обороняв Донецький аеропорт, Піски, Авдіївку, Маріуполь. Через 14 місяці після демобілізації прийняв присягу у лавах Патрульної поліції.

Після служби в поліції, воїн працював оператором та зварювальником у Польщі та Чехії. За рік до повномасштабного вторгнення повернувся в Україну.

Воїн вдруге пішов захищати Україну на початку повномасштабного вторгнення. Брав участь у звільнені Київщини від окупантів, а потім виконував бойові завдання на Вугледарському напрямку. Серце воїна зупинилося в бою 25 січня в 2023 році. 

Поховання захисника відбудеться 23 серпня, а саме:

- 11:00 відбудеться прощання у Кременчуцькому Міському Палаці Культури;

- 12:00 прощання у Свято-Миколаївському соборі;

- 13:00 виїзд до Свіштовського кладовища, прощання у меморіальному секторі почесних поховань Захисників і Захисниць України.