Орденом "За мужність" посмертно нагородили воїна з Полтавщини Євгенія Довгого

13 березня 2024 0
Яніна Климань
Державною нагородою відзначили 33-річного десантника, який поліг біля Кліщіївки.

Указом Президента України №147/2024 від 7 березня 2024 року старшого солдата Євгенія Олександровича Довгого нагородили посмертно орденом "За мужність" III ступеня. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Горішньоплавнівської міської ради.

Відзначили чоловіка за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку.

За інформацією Горішньоплавнівської міськради, Євгеній Довгий народився 5 лютого 1990 року в місті Світловодську Кіровоградської області.

У 2007 році закінчив 11 класів Комсомольської загальноосвітньої школи №2 і продовжив навчання в Комсомольському політехнічному технікумі, де здобув кваліфікацію техніка-механіка.

 З 2010 до 2020 року працював на Полтавському гірничо-збагачувальному комбінаті. 

9 серпня 2022 року був мобілізований на російсько-українську війну. У лютому 2023 року був тяжко поранений, тривалий час лікувався в госпіталі. Потім повернувся знову на фронт.

1 січня 2024 року в бою за Україну старший стрілець десантно-штурмового батальйону загинув у районі населеного пункту Кліщіївки Бахмутського району Донецької області.

Прощалися з полеглим захисником України 10 січня. Його поховали з почестями в Горішніх Плавнях на території військового меморіалу "Їхні імена будуть жити вічно".

Фото: Горішньоплавнівська міськрада