У Полтаві відкрили меморіальну дошку воїну Богдану Заіченку

22 березня 2024 0
Яніна Климань
На фасаді полтавської школи встановили меморіальну дошку начальнику зенітно-ракетного дивізіону, який поліг на Донеччині.

22 березня на фасаді Полтавської загальноосвітня школа І-III ступенів №38 Полтавської міської ради Полтавської області відбулося відкриття меморіальної дошки полеглому захиснику Богдану Заіченку.

Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави, та поклали квіти до меморіальної дошки. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Богдан народився 11 липня 1995 року у Полтаві. Навчався у школі №38, закінчив Полтавський коледж харчових технологій. Того ж року був зарахований до лав Збройних Сил України на строкову службу, а з 2016 року став учасником антитерористичної операції.

У 2020 році Богдан Заіченко закінчив Харківський національний університет повітряних сил імені Кожедуба. Він проходив службу у на посаді начальника зенітно-ракетного дивізіону.

Життя воїна обірвалося 6 червня 2023 року. Смертельне поранення отримав під час виконання бойового завдання біля села Шахтарське, що на Донеччині.

За вірну службу Україні нагороджений орденом "За мужність" III ступеня, медаллю "За участь в АТО", "Учасник АТО", відзнакою "Ветеран війни" та орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Фото: Полтавська міська рада