"Нафтогаз" оприлюднив ціну газу для населення у червні у рамках тарифу "Місячний"

17 червня 2021 0
Тетяна Наказненко
ГК "Нафтогаз" встановила ціну на газ для населення у червні у рамках тарифу "Місячний".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України"розрахувало ціну газу для населення у червні у рамках тарифного плану "Місячний". Так, вартість у вказаному тарифному плані становить 11,94 грн за кубометр. Для клієнтів ГК "Нафтогаз"  у рамках річного тарифного плану "Фіксований" ціна газу складає 7,96 грн за кубометр, повідомили на офіційному сайті компанії.

Зростання вартості газу пояснили тим, що це обумовлено ситуацією на європейському ринку, де ціни на газ є одними з найвищих за останні чотири-п'ять років, і станом на початок червня продовжували зростати.

"Зазначимо, що ціни на газ в Україні завжди корелюються з цінами на європейських хабах, оскільки наша країна інтегрована в європейський газовий ринок з 2015 року. Україна імпортує 30% від загальних обсягів споживання, тому ціни на газ формуються, виходячи з динаміки цін на європейських торгових майданчиках. У середньому на початок червня ціни на газ у Європі сягали 25,9 євро/МВт-год, що трохи більше 270 доларів за тисячу кубометрів. Це зумовлено коливаннями цін на енергоринках, через те, що Російська Федерація штучно обмежує поставки газу з метою створення тиску для завершення будівництва газогону «Північний потік-2». Також на зростання цін впливає кон’юнктура глобальних ринків, зокрема, високі ціни на скраплений природний газ в азіатському регіоні", - йдеться у повідомленні на сайті ГК "Нафтогаз".

У червні ГК "Нафтогаз України" пропонує клієнтам "Фіксований" та "Місячний" тарифні плани. У клієнтів газопостачальної компанії, які підключили тарифний план "Річний" у 2020 році, умови не змінюються, як і ціна на газ, яка зафіксована умовами укладеного договору і терміном до його завершення, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше ГК"Нафтогаз" оприлюднила ціну газу у червні для клієнтів постачальника "останньої надії".

Також повідомили ціну на природний газ для клієнтів "Полтавагаз збуту", яка діятиме з 1 червня.