Вручення повісток на Полтавщині може носити виключно інформативний характер

27 травня 2022 0
Олександра Іоффе
Голова Полтавської обласної військової адміністрації прокоментував ситуацію із роздачею повісток на вулиці.

Дмитро Лунін пояснив, чому не варто боятися вручення повістки та які наслідки це матиме для чоловіків. Так, 26 травня під час традиційного щотижневого брифінгу з регіональними ЗМІ голова  Полтавської військової адміністрації Дмитро Лунін наголосив, що нині до лав ЗСУ йдуть лише вмотивовані люди з військовим досвідом та спеціалізацією і наслідувати методи самопроголошених Д/ЛНР ніхто не збирається. 

Також очільник ПОВА заявив, що повістки до військкомату людям на вулицях не просто так не вручають. А ситуація з Миргородом була скоріше виключенням і носила здебільшого превентивний характер  

"Так, у Миргородському районі були такі випадки, що на блокпостах людям видавали повістки. Подібна ситуація була і біля ОВА, де в людей перевіряли документи відповідно до вимог воєнного стану", - зазначив Дмитро Лунін. - "Правоохоронці перевіряють документи і запитують, чи стоять на обліку люди, які вочевидь нічим не зайняті та просто вештаються по вулиці. Якщо людина не може чітко відповісти — чи стоїть вона на обліку у військкоматі — тоді їй дійсно можуть вручити повістку. Варто розуміти що повістка – це документ, який зобов’язує чоловіків від 18 до 60 до військового комісаріату, щоб перевірити інформацію, за потреби пройти медогляд та стати в резерв, якщо це необхідно”  

Також він наголосив, що наразі на Полтавщині проблем з мобілізацією немає. До військкомату досі як і три місяці тому стоять довгі черги з охочих воювати.   Дмитро Лунін підкреслив, що українська армія – вмотивована та наразі не має критичної потреби в непрофесійних кадрах. Втім, за його словами, існує значна проблема з транспортом для потреб військових. 

"Наразі існує  значна проблема з транспортом для військових. Тому вже минулого разу озвучував таку думку щодо вилучення техніки, яка не використовується за цільовим призначенням, але є актуальною для бійців ЗСУ. Наприклад, минулого тижня, коли водії автобусів відмовилися працювати, я запропонував забрати ці автобуси на потреби нашої армії. Адже, якщо перевізники не планують працювати, тоді ця техніка може стати у нагоді для бійців ЗСУ", - зауважив Дмитро Лунін.  

Нагадаємо, що два місяці тому Полтавський обласний військкомат оголосив про запуск в роботу call-центру, де можна отримати необхідні консультації з питань призову та військової служби. Про це повідомив Полтавський обласний ТЦК та СП на своїй сторінці у фейсбуці. Звернутися за інформацією можна щоденно з 09:00 до 18:00 за номерами: 095-169-68-17 0532-60-81-89