379 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 9 березня

09 березня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Дніпропетровської та Харківської областей, удари по критичній інфраструктурі, загальні бойові втрати ворога: головне станом на ранок 9 березня.

У ніч з 8 на 9 березня росіяни атакували Дніпропетровщину безпілотниками та ракетами. Прильоти зафіксували у Дніпровському, Павлоградському, Криворізькому та Нікопольському районах області. Про це повідомив начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Попередньо, через цю масовану атаку одна людина загинула, дві отримали поранення. Пошкоджень зазнала енергетична інфраструктура та промислові підприємства.

З артилерії ворог бив по Нікопольському району – Червоногригорівській громаді та місту Нікополь. Внаслідок артобстрілу загинув 34-річний чоловік. Поранення отримала 28-річна жінка та 19-річний хлопець. Поранених госпіталізували.

У ніч з 8 на 9 березня росіяни завдали близько 15 ударів по Харкову та Харківській області. Під прицілом окупантів — об‘єкти критичної інфраструктури. Попередньо, є влучання у приватний житловий будинок на Харківщині. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Загалом у ніч з 8 на 9 березня росіяни здійснили 81 пуск ракет різного базування на Україну. Крім того, ворог здійснив вісім пусків ударних безпілотних літальних апаратів "Shahed-136/131".

Сили оборони із 48 крилатих ракет Х-101/Х-555, "Калібр" знищили 34, а також чотири БпЛА "Shahed-136/131". Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Станом на ранок 9 березня більше ніж 1395 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 464 дитини загинули та понад 931 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

8 березня українські захисники завдали 11 авіаційних ударів по зосередженнях російських військ та військової техніки, та завдали удару по зенітно-ракетному комплексу рф.

Українські ракетно-артилерійські війська атакували дві концентрації ворожих військ і влучили в командний пост деяких російських військових.

Загальні бойові втрати країни-агресора станом на ранок 9 березня: