На Полтавщині посадовців викрили у розкраданні продукції "Укргазвидобування" на понад чотири мільйони гривень

30 квітня 2021 0
Тетяна Наказненко
У Полтавській області СБУ викрила схему розкрадання чиновниками скрапленого газу держпідприємства АТ "Укргазвидобування". За попередніми оцінками, дії посадовців завдали збитків державі на понад чотири мільйони гривень.

У Полтавській області Служба безпеки України викрила масштабну схему розкрадання посадовцями скрапленого газу державного підприємства АТ "Укргазвидобування", повідомили у пресцентрі Управління СБУ Полтавщини.  

За даними досудового розіслідування, товариство реалізовувало продукцію комерційним структурам, які перемагали у тендерах. Посадовці "Укргазвидобування" завантажували ємності комерсантів на 4-6 тонн більше, ніж офіційно придбаної продукції. Для прикриття оборудки організатори підробляли офіційну документацію держструктури.  

Потім вони нелегально перепродавали паливо на автозаправні станції у кількох областях України. За попередніми даними, за перший квартал 2021 року через корупційну схему організатори викрали майже 200 тонн скрапленого газу на загальну суму майже чотири мільйони гривень за ринковими цінами.  

У повідомленні йдеться, що посадовців затримали "на гарячому" під час завантаження двох автоцистерн на об’єкті АТ "Укргазвидобування".

Під час проведення слідчих дій на робочому місці та у місцях проживання чиновників товариства вилучили:

- понад 2,2 млн грн готівки;

- обладнання для "зливу" скрапленого газу;

- чорнову документацію щодо незаконно реалізованої продукції;

- вантажні транспортні засоби; - 50 тонн скрапленого газу.

Наразі тривають слідчі дії. За результатами їх проведення причетним особам планують пред’явити підозру за ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

фото: Служба безпеки України, ГУ НП у Полтавській області