Військовий медик з Полтави отримала "Медичний оскар"

11 серпня 2021 0
Олена Кулага
Полтавський фельдшер отримала медаль Святого Пантелеймона в номінації "За турботу і ласку до хворого".

Полтавка Людмила Ясененко - сержант медичної служби Збройних Сил України, санітарний інструктор медичної роти 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, отримала медаль Святого Пантелеймона в номінації "За турботу і ласку до хворого". Про це повідомили на сайті Полтавського державного медичного університету.

Людмила Ясененко десять років працювала у полтавському перинатальному центрі акушеркою. З початком бойових дій звільнилася і вирушила служити добровольцем на Схід. 

Щороку в Києві відбувається нагородження кращих медиків країни "Медичним Оскаром" - відзнакою за професіоналізм та милосердя "Орденом Святого Пантелеймона" та "Медаллю Святого Пантелеймона".

Цього року нагороди отримали одинадцять медичних працівників. Серед них, як досвідчені медики, так і молоді амбітні лікарі й медсестри, військові хірурги й педіатри. Працівники медичної сфери, які рятували від коронавірусу і ті які займаються науковою діяльністю.

Загалом на отримання нагороди подали 196 кандидатів. Кожен із номінантів пройшов три етапи відбору, після чого переможців таємним голосуванням обирала Поважна рада. 

Урочиста церемонія нагородження "Медичним Оскаром" щорічно проходить 9 серпня в День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

фото: Полтавський державний медичний університет