На Полтавщині 70 сімей ветеранів війни отримали кошти на придбання житла

28 лютого 2024 0
Яніна Климань
70 родин ветеранів війни Полтавщини отримали кошти для придбання власного житла на загальну суму 132 млн грн.

В Полтавській області реалізується пілотний проєкт соціального відновлення ветеранів із-поміж людей з інвалідністю внаслідок війни разом з членами їх сімей на базі санаторних закладів області.

70 сімей ветеранів війни Полтавщини отримали кошти для придбання власного житла на загальну суму 132 мільйони гривень. Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини розповів заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко.

На розроблення та ухвалення цільових програм підтримки ветеранів війни, членів їх сімей у 57 територіальних громадах області затверджені документи на загальну суму 195 млн грн.

Реалізуються ініціативи, що сприяють фізичній реабілітації та психологічній підтримці ветеранської спільноти Полтавщини. У Полтаві на базі спорткомплексу "Акварена" запровадили соціальні години для безплатних тренувань та занять спортом військовослужбовців, ветеранів війни, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Також діє центр "Ветеран", де проводиться медична реабілітація на сучасному обладнанні та працюють мультидисциплінарні команди. З обласного бюджету спрямовуються кошти на надання послуги зубопротезування складних випадків захисникам з використанням сучасних матеріалів і технологій.

Фото: Полтавська ОВА