В Горішніх Плавнях п'яні водії скоїли дві аварії: дитина отримала поранення

11 березня 2024 0
Яніна Климань
В місті Горішні Плавні протягом сталося дві ДТП, водії перебували у стані сп’яніння. В одній з автопригод отримала поранення восьмирічний хлопчик.

На Полтавщині в місті Горішні Плавні протягом 10-11 березня сталося дві дорожньо-транспортні події.  У обох дорожньо-транспортних пригодах водії перебували у стані сп’яніння.

10 березня близько 14:00 на автодорозі біля села Піски 38-річний водій автомобіля "Volkswagen" виїхав за межі  проїзної частини та перевернувся. Авто зазнало механічних пошкоджень. Водій не постраждав. 

Відносно правопорушника склали відповідні адміністративні матеріали за чотирма статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зокрема:

- за ст. 124  (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів);

- за ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред’явила у спосіб, який дає можливість поліціянту прочитати та зафіксувати дані, що містяться в посвідченні водія відповідної категорії, реєстраційному документі на транспортний засіб, а також полісі (договорі) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів);

- за ч. 5 ст. 126 (Повторне протягом року вчинення порушень, передбачених частинами другою - четвертою цієї статті);

- за ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння).

Інша ДТП сталася 11 березня близько 12:00 в місті Горішні Плавні по вулиці Соборна. За інформацією Головного управління Нацполіції Полтавщини, автомобіль "Ford", під керуванням водія  1989 року народження, перевернувся під час руху. З місця пригоди до лікарні доставили хлопчика, 2015 року народження, який перебував у салоні автомобіля в якості пасажира. Водій  автівки не постраждав. 

Під час оформлення аварії з’ясували, що водій перебував у стані сп’яніння. Перевірка на Драгері показала 1,73 проміле.

За цим фактом вирішують питання щодо відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини