127 доба війни в Україні: головні новини станом на ранок 30 червня

30 червня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл окупантами Дніпропетровщини, зросла кількість поранених дітей під час війни та втрати ворога за добу: головне станом на ранок 30 червня.

Окупанти з різної зброї обстріляли Зеленодольську громаду на Дніпропетровщині, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Рятувальники Полтавщини продовжують працювати на місці обстрілу ТЦ в Кременчуці. Вони обстежили та розібрали уламки вже на 80% площі ТЦ, повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

29 червня ударна авіація Повітряних Сил ЗСУ здійснила до 20 групових авіаударів по позиціях російських окупаційних військ на різних напрямках. Штурмовики та бомбардувальники уразили командно-спостережний пункт ворога, два склади боєприпасів, склад ракетно-артилерійського озброєння, знищили техніку та живу силу ворога. Про це повідомили у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

29 червня повернули додому 144 українських воїнів з російського полону. 59 бійців Нацгвардії, 30 – Військово-Морських сил; 28 – армія, 17 прикордонників, 9 тероборонівців і один поліціянт. Найстаршому зі звільнених – 65 років, наймолодшому – 19. Зокрема, додому повертаються 95 захисників "Азовсталі".

29 червня Україна та Євросоюз підписали угоду про "транспортний безвіз", повідомили у Міністерстві інфраструктури України.

З початку російсько-української війни 341 дитина загинула та понад 631 – поранена, повідомили в Офісі Генпрокурора.