Нові правила у школі: що змінилося з початком нового навчального року

06 вересня 2021 0
У полтавських школах з нового навчального року змінили харчування, підручники та облаштували дитячі вбиральні. На сніданок замість сосисок тепер м'ясо або риба, а в буфеті замість снеків – вода та сік.






Нові підручники, харчування та дитячі вбиральні. З першого вересня полтавські школи почали працювати по-новому. У стінах 17 ліцею діти навчаються за новими підручниками, які щойно отримали.

"Формат набагато менший став та легший. Є велика кількість практичних робіт і ось зараз учні восьмого класу їх виконують", – розповіла вчителька з історії Тамара Долінська.

"Вони не пописані та всі чисті та красиві. Є підручники з геометрії, алгебри, географії та історії всі вони нові", – сказала восьмикласниця Тетяна Варченко.

Однак, деякі учні користують книжками в електроному форматі.

"Так набагато компактніше, менше місця займають і легше носити, бо інколи буває багато речей і книжок", – відповіла восьмикласниця Віолета Маргуліс.

Дитячі вбиральні теж нові. У туалетах встановленні перегородки та двері, які замикаються. Над кожним рукомийником є паперові рушники.

"В нас 16 туалетів всюди є зачиненні кабінки, щоб діткам було зручно та комфортно та скрізь справна сантехніка", – повідомила заступниця директора з господарських робіт Ельвіра Гонтар.

В їдальні теж нові правила. В буфеті тепер немає снеків та шкідливої їжі, а на сніданок замість сосисок м’ясо або риба.

"На буфеті асортимент, де є цукор зовсім зник. Залишилася лише негазована вода та сік без цукру", – відповіла завідувачка по виробництву Лариса Чеглікова.

А такий сніданок у 5 школі. Сьогодні в раціоні учнів макарони, котлета, овочі та фрукти. Порцію діти отримають самостійно, а на столі вже стоїть чай та лежать виделки та ложки.

"Завжди щось різне та смачне. Це може були гречка, завжди дають овочі та м’ясні страви", – сказала учениця Марія Репівець.

"Дають котлети, помідори, салат, гречку чи рис. Дуже смачно", – розповіла учениця Софія Полупан.

Що зазвичай дають на обід? – запитали ми.
М’ясо, – відповів учень.
А тобі, що найбільше подобається? – уточнили ми.
М’ясо, – відповів учень Ярослав Репінь.

Окрім того, аби під час локдауну школи могли працювати 80 відсотків педагогічного складу мають бути вакциновані від коронавірусу.

"Школа повністю забезпечена педагогічними працівниками.54 відсотки вчителів вакциновані і готові проводити навчання", – відповіла директора ЗЗСО №5 Тамара Жага.

"Вакцинація відбувалася в кілька етапів. Значна частина колективу, понад 50 відсотків, які вже повністю пройшли вакцинацію", – повідомила директорка ліцею №17 Олена Голтвяниця.

Загалом на Полтавщині понад 1200 шкіл з них у 230 закладах понад 80 відсотків працівників отримали щеплення від коронавірусу.