656 доба війни в Україні: головне станом на 11 грудня

11 грудня 2023 0
Яніна Климань
Обстріли Херсонщини та Київщини й головні втрати ворога протягом доби.

За минулу добу окупанти здійснили 84 обстріли, випустивши 435 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", танків, БПЛА та авіації по Херсонщині. Російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області, навчальний заклад та медичну установу у Херсоні. Через російську агресію дві людини  отримали поранення. Про це повідомив голова Херсонської ОДА Олександр Прокудін.

11 грудня близько 4:00 окупанти вдарили по Київщині вісьмома балістичними ракетами. Як повідомив міністр МВС Ігор Клименко, внаслідок ворожої атаки падіння уламків зафіксували в Дарницькому районі міста. Поранення отримали четверо жителів в Бортничів:  31-річний чоловік (отримав осколкове поранення нижніх кінцівок) та троє жінок 1963, 1990 та 1992 років народження.

Підрозділи ракетних військ уразили три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та один склад боєприпасів противника.

У ніч на 11 грудня 2023 року окупанти атакували Україну безпілотниками типу "Shahed" з окупованого Криму, райони пусків – Чауда, Бельбек. Усього зафіксували пуски 18 ударних БпЛА. Усі ворожі безпілотники були знищені протиповітряною обороною в зоні відповідальності повітряного командування "Південь".

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 11 грудня:

Фото: Генштаб