На Полтавщині затримали засудженого, який втік з виправної колонії

03 лютого 2021 0
Ольга Семенко
У Новосанжарському районі поліціянти затримали засудженого, який майже місяць тому втік з виправної колонії на Миколаївщині.

 3 лютого близько 4:00 в селі Мала Перещепина Новосанжарського району затримали 49-річного Сергія Ковіна, який 11 січня втік з виправної колонії вМиколаївській області. Про це повідомила пресслужба Головного управління Нацполіції Полтавщини.

Втікача затримали під час спроби незаконного заволодіння автомобілем "Citroen Berlingo" з гаража жителя села Мала Перещепина.

Чоловіка засудили 2018 року за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло або інше приміщення) Кримінального кодексу України до трьох років та шести місяців позбавлення волі. Крім того, його неодноразово судили за численні крадіжки, розбої, незаконні заволодіння транспортними засобами та інші злочини.

Слідчі та оперативники перевіряють причетність чоловіка до вчинення аналогічних злочинів на території Полтавщини.

Триває слідство у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 289 (Замах на незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Вирішують питання про повідомлення йому підозри та обрання запобіжного заходу.