На Полтавщині викрили посадовця військкомату, який вимагав хабарі за відстрочку від мобілізації

21 лютого 2024 0
Яніна Климань
Посадовець вимагав гроші або пальне від представників місцевого бізнесу за відтермінування мобілізації.

Начальник одного з районних військкоматів Полтавщини вимагав хабар від представників місцевого бізнесу за відтермінування мобілізації (у вигляді грошей або пального). Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

Правоохоронці встановили факт незаконного оформлення документів, що дають право на відстрочку від мобілізації для 15 військовозобов’язаних. Під час обшуку за місцем служби фігуранта слідчі вилучили документальні докази його протиправних дій.

Службовій особі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно) Кримінального кодексу України. Стаття передбачає від п’яти до десяти років позбавлення волі  з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини