84 доба війни в Україні: головні новини станом на ранок 18 травня

18 травня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл окупантами Луганщини та Дніпра, фінансова допомога Німеччини Україні та втрати ворога за добу: головне станом на ранок 18 травня.

Протягом 17 травня на Луганщині російські окупанти здійснили 15 артилерійських атак. Четверо людей загинули, у реанімації Дніпра боряться за життя 15-річної дитини з Гірського, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Окупанти атакували ракетами Дніпро, повідомив голова  Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. Одну ворожу ракету збила ППО. Уламки впали на приватне подвір’я. Поранено жінку. Пошкоджені два будинки.

Ворог продовжує артилерійські обстріли позицій українських військ та об’єктів цивільної інфраструктури у прикордонних населених пунктах Чернігівської та Сумської областей.

За добу підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ уразили десять БпЛА оперативно-тактичного рівня, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил знищили один БпЛА та чотири крилатих ракети.

На Донецькому та Луганському напрямках за добу відбили 12 атак ворога, знищили три танки, три артилерійські системи, шість одиниць бойової броньованої техніки та сім автомобілів противника.

Німеччина надасть 150 млн євро для підтримки України, повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

В Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф загинули 229 дітей, кількість поранених зросла до 424, повідомили в Офісі генерального прокурора.